Stödsamtal eller behandling?
Att ha en yrkesexamen som socionom eller att vara certifierad som coach eller instruktör är inte samma sak som att ha en legitimation.

All form av psykologisk behandling ska endast utföras av legitimerad psykolog eller psykoterapeut. En sådan legitimation utfärdas av Socialstyrelsen och är beviset på att den du får psykologisk behandling av arbetar utifrån evidensbaserad praktik och uppfyller alla de skyldigheter som behövs för en patientsäker vård.

Därför är det viktigt att vara medveten om att ingen psykologisk behandling erbjuds av OnlineKuratorn. Det som erbjuds är stödsamtal som utgår utifrån den evidensbaserade praktik som socionomprogrammet i Sverige är baserat på. Den kunskap som primärt används i stödsamtal utgår från beprövad samtalsmetodik.


Vidare hjälp

För de som är i behov av psykologisk behandling eller vidare stödsamtal finns alltid primärvården där kontakt kan tas med din vårdcentral eller familjeläkare. Är du i behov av specialisthjälp kan du efterfråga det hos vårdcentralen där remiss eventuellt kan skickas till den vårdinstans du behöver få kontakt med.

Är du någonsin i akut behov av psykologisk hjälp för att du funderar på att ta ditt liv eller skada dig själv kan du alltid ringa till 112 eller besöka en psykiatrisk akutmottagning. Du kan även ringa till följande:

Bris - Barnens rätt i samhället på telefon 116 111.
Jourhavande medmänniska på telefon 08-702 16 80.
Jourhavande präst nås via 112.
Mind Självmordslinjen, chatt via mind.se eller på telefon 90101.

För en mer utförlig sammanfattning av olika stödlinjer och telefonjourer så har 1177 en egen lista här.

 

Kontakta mig

  • Facebook